• ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Το χρώμα των δοντιών σκουραίνει με την πάροδο του χρόνου, λόγω λήψης τροφών με έντονες χρωστικές, γήρανσης των δοντιών, καπνίσματος ή τραυματισμού. Η λεύκανση δοντιών είναι μια ασφαλής, ανώδυνη και μη επεμβατική διαδικασία, με την οποία επιτυγχάνεται η βελτίωση της φωτεινότητας των δοντιών και μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε υγιή στόματα. Η κλινική κατάσταση των δοντιών πρέπει να εκτιμηθεί από τον οδοντίατρο, πριν την έναρξη της διαδικασίας. Οποιαδήποτε εργασία για την αποκατάσταση των δοντιών ολοκληρώνεται και εφόσον επιτευχθεί στοματική υγεία γίνεται η λεύκανση, με μία από τις παρακάτω διαδικασίες:

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Για αυτή τη μέθοδο λεύκανσης απαιτούνται 2 συνεδρίες. Κατά την πρώτη γίνεται λήψη μέτρων από τον οδοντίατρο και κατασκευάζεται ένας νάρθηκας λεύκανσης. Στη δεύτερη συνεδρία, δίνονται στον ασθενή ο νάρθηκας, το υλικό λεύκανσης καθώς και οδηγίες χρήσης. Η λεύκανση γίνεται με την εφαρμογή των ναρθήκων στο σπίτι, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η θεραπεία διαρκεί από 2 έως 6 εβδομάδες, ανάλογα με την αρχική δυσχρωμία που υπάρχει. Το κόστος της θεραπείας είναι το μικρότερο από όλες τις διαδικασίες λεύκανσης. Η συντήρηση των αποτελεσμάτων της λεύκανσης, επιτυγχάνεται με την επανάληψη της διαδικασίας ανά 6-12 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Εφόσον οι νάρθηκες εφαρμόζουν σωστά, το κόστος της επανάληψης είναι μόνο η αγορά των σωληνάριων λεύκανσης.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ

Αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται εξ ολοκλήρου στο ιατρείο υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου και ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία της μίας περίπου ώρας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ενώ σε περίπτωση που ο ασθενής επιθυμεί ακόμα πιο λευκά δόντια, η συνεδρία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 1 εβδομάδα. Συντήρηση γίνεται είτε με την εφαρμογή λεύκανσης στο σπίτι με νάρθηκες, είτε με την επανάληψη της διαδικασίας κάθε 6-12 μήνες.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ

Τα ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια, συνήθως αποχρωματίζονται σταδιακά μετά τη θεραπεία, λόγω των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την έμφραξη του πολφικού θαλάμου. Η αποκατάσταση του χρώματος αυτών των δοντιών, δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μόνο με τις κλασικές μεθόδους λεύκανσης.
Η διαδικασία που ακολουθείται για την αποκατάσταση του χρώματος αυτών των δοντιών, είναι η διάνοιξη της έμφραξης που κλείνει την δίοδο προς το εσωτερικό του δοντιού και η τοποθέτηση λευκαντικού υλικού στο εσωτερικό του δοντιού. Το δόντι τότε κλείνεται προσωρινά για 2-3 ημέρες, οπότε ο ασθενής επανέρχεται στο ιατρείο για να εκτιμηθεί η βελτίωση του χρώματος.

  • ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Οι όψεις είναι συντηρητικές αποκαταστάσεις που τοποθετούνται στα πρόσθια δόντια για την διόρθωση δυσχρωμιών, κενών, του σχήματος ή της θέσης τους. Οι όψεις ρητίνης απαιτούν ελάχιστο ή και καθόλου τρόχισμα της πρόσθιας επιφάνειας των δοντιών και το “χτίσιμο” του φυσικού δοντιού με σύνθετη ρητίνη, σε χρώμα και σχήμα τις επιλογής μας. Συνήθως, η διάρκεια της θεραπείας είναι 1 με 2 ραντεβού. Οι όψεις πορσελάνης απαιτούν την αφαίρεση τμήματος της μπροστινής επιφάνειας των δοντιών και την αντικατάστασή της με προσωρινές όψεις, μέχρι το εργαστήριο να φτιάξει τις τελικές όψεις. Στην συνέχεια οι όψεις πορσελάνης συγκολλούνται μόνιμα στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως μερικές εβδομάδες.

Close Menu