• ΒΟΤΟΧ

Η βοτουλινική τοξίνη (Botox) συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων έκφρασης, οι οποίες εμφανίζονται σε περιοχές πλούσιες σε μύες, όπως το μέτωπο.
Οι ρυτίδες έκφρασης σχηματίζονται μετά την επαναλαμβανόμενη χρήση των μυών του προσώπου. Έως μια συγκεκριμένη ηλικία, οι πτυχές εμφανίζονται και εξαφανίζονται με τις εκφράσεις του προσώπου. Για παράδειγμα, Όταν σκεφτόμαστε, σμίγουμε τα φρύδια μας και σχηματίζουμε αυλακώσεις ανάμεσα στα μάτια μας και στο μέτωπό μας. Από την ηλικία των 20 ετών και μετά, ξεκινά η διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας, η οποία προκαλεί απώλεια ελαστικότητας. Με τη πάροδο των ετών, η επιδερμίδα χάνει σταδιακά την ικανότητά της να ανακτά την λεία όψη της μετά από κάθε μυϊκή σύσπαση. Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης συνιστώνται, πρωτίστως, για άτομα που επιθυμούν να μειώσουν τις ρυτίδες έκφρασης.

Οι καλύτερες περιοχές χρήσης για το συγκεκριμένο τύπο ένεσης είναι:

   • οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου
   • γραμμές συνοφρυώματος
   • πόδι της χήνας, που σχηματίζεται στη γωνία του ματιού όταν γελάμε
   • ρητίδες ρινός, που σχηματίζονται στο πάνω μέρος της μύτης

Τα αποτελέσματα αυτά είναι ορατά από την τέταρτη μέρα, αλλά, σε γενικές γραμμές, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα φαίνονται μέσα σε 15 ημέρες. Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης διαρκεί για 4 με 6 μήνες και μετά το πέρας αυτής της περιόδου υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης των ενέσεων.

 • ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη, την λεγόμενη γλυκοζαμινογλυκάνη (GAG), που αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και έχει μεγάλο μοριακό βάρος.Με την πάροδο του χρόνου όμως το υαλουρονικό οξύ μειώνεται από το δέρμα, με αποτέλεσμα να χάνει την νεανική του όψη, την σφριγηλότητα του, να αφυδατώνεται και να εμφανίζονται σιγά σιγά ρυτίδες. Μάλιστα έχει αποδειχθεί πως στην ηλικία των 45 η περιεκτικότητα του οργανισμού σε υαλουρονικό οξύ έχει μειωθεί στο μισό. Ωστόσο, καθημερινά ο ίδιος μας ο οργανισμός αντικαθιστά φυσικά το 1/3 της παραγόμενης ποσότητας υαλουρονικού οξέος.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο βελτιώνει την ελαστικότητα και τονώνει την επιδερμίδα, κάνοντας την να δείχνει νεανική και φρέσκια. Πρώτα εφαρμόζεται μια αναισθητική κρέμα στα σημεία όπου θα γίνει η έκχυση έτσι ώστε να μην νιώσετε καθόλου πόνο. Σε αυτό το στάδιο αφήνετε την κρέμα να δράσει για 30 λεπτά κι έπειτα ξεκινάει η ενέσιμη θεραπεία με το υαλουρονικό οξύ, η οποία γίνεται χρησιμοποιώντας μικρές αποστειρωμένες βελόνες.Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι άμεσο, αν και η επανεξέταση από τον γιατρό γίνεται συνήθως μετά από 10-15 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μη επεμβατική αυτή μέθοδος αισθητικής με υαλουρονικό οξύ δεν είναι μόνιμη. Έχει συνήθως διάρκεια 8-12 μήνες, αλλά αυτό εξαρτάται από κάποιους παράγοντες. Σημαντικό ρόλο στην διάρκεια του αποτελέσματος έχει το φύλο, η ηλικία, η κινητικότητα των μυών στα σημεία εφαρμογής της θεραπείας, η εκφραστικότητα του προσώπου, ο τρόπος ζωής και φυσικά το προϊόν υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιήθηκε.

Σημεία εφαρμογής θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι:

   • Στις ρινοχειλικές – ρινοπαρειακές αύλακες, δηλαδή το σημείο που ξεκινάει από τη βάση της μύτης και φτάνει μέχρι το έξω μέρος του στόματος, καλύπτοντας και τις γωνίες του.
   • Για αύξηση – γέμισμα των χειλιών, κάνοντας τα πιο σαρκώδη.
   • Για καλύτερη διαμόρφωση του περιγράμματος των χειλιών.
Close Menu